14449796 1713356145656466 8276402828697306198 nSzeptember 28-án megrendezésre került a magyarországi ELENA szakmai műhely, melynek a Fővárosi Állat- és Növénykert adott otthont.

A rendezvény során a meghívott résztvevőknek lehetősége volt arra, hogy részletesen megismerkedjenek a projekt tapasztalataival és eredményeivel.

Ezen túl pedig a szakmai kerekasztal beszélgetés során közösen tűztünk ki olyan célokat, amelyek az együttműködés és a program további integrációjának lehetőségeit segítik elő a következő időszakban. Ezek összekapcsolhatják ELENA projektünk eredményeit a múzeumpedagógia, az iskolai oktatás keretein belül az állatkertekkel való együttműködés, és vállalkozásfejlesztés különféle területeivel is.

Az eseményt Prof. Dr. Persányi Miklós, a Fővárosi Állat- és Növénykert főigazgatója és Kormos Beáta, az NGM Vállalkozásfejlesztési Főosztály vezető tanácsosa nyitotta meg. Házigazdái Szabon Márta, a Fővárosi Állat- és Növénykert szakmai és fejlesztési referense, Kovács Ildikó a Junior Achievement Magyarország projektkoordinátora, Czippán Katalin az IUCN CEC alelnöke, a Bavarian Academy for Nature Conservation projektkoordinátora, és Dr. Suhajda Éva Virág, a projekt szakmai programjának belső értékelője voltak.